Nu finns möjligheten att rida med eller utan guide och övernatta på gården!

Vi rider på våra goa islandshästar i ett tempo som passar er!

Har du en dröm eller önskan om något särskilt så kontakta oss direkt och vi skräddarsyr en upplevelse för dig/er!

–Nyhet för i år–

Ta med din egna häst till Stenlid!

Runt gården finns fantastiska ridvägar och möjlighet att bada i sjön med din häst. Din häst får gå i en hage runt knuten till ditt boende medans ni är här. Sedan kan ni välja om ni vill rida själva utefter kartor beskrivna i text eller ni vill ha guide med er. Eller kanske blanda lite. 🙂

I sommar kan ni välja på den lilla lägenheten för två eller den stora lägenheten som är lämplig för upp till tre vuxna.

Hör av dig så sätter vi ihop ett paket för er!

Prisex 2 nätter i lilla lägenheten för två personer och två hästar i två dagar utan guidad tur, 1900kr.

Vill du bo här och rida på gårdens hästar så har vi många möjligheter!

Två dagar med en lång ridtur och en dag med kanot eller vandring i underbar omväxlande miljö på landet.

Ingår: Ca 6 timmars ridning med guide, närproducerad lunch och fika utmed vägen, boende med sängkläder, frukost och städning samt kanot eller transfer ut till Hallandsleden och lunchpaket. För rutinerade ryttare.

Tillsammans med er guide väljer ni er häst och hämtar den i hagen. När vi är redo så rider vi i väg, utmed vägen ser vi öppna fält, betande kossor, skog och sjön. Vi gör ett lunchstopp vid Idala Gårdsbageri där vi äter en lokalproducerad lunch, kanske ett glas vin till maten? Vi fortsätter vår tur och när vi gått upp för några rejäla backar så belönas vi med underbar utsikt ut över sjön och fika.

Efter ritten så står ert boende redo med bäddade sängar och frukosten redo i kylskåpet. Efter en skön dusch har ni möjlighet att åka till en mysig restaurang i trakten eller åka in till Kungsbacka för middag.  Vi kan rekommendera flera trevliga ställen att äta hos!

Dag två så är det ännu mer underbar natur! Vill ni paddla kanot och äta er medhavda lunch på någon mysig strand? Eller snöra på er vandrarskorna och gå en tur på Hallandsleden?

Kostnad 3 900sek per person. Det krävs 2 personer för att detta paket ska genomföras.

Dag två, ni hellre bara ta en lugn dag på gården eller vid sjön så är det självklart möjligt!

En underbar ridtur med allt! Skritt, trav, tölt och galopp på skogsstigar och långa grusvägar på snälla och trevliga hästar. Välsmakande lunch i mysig miljö. En dag jag bär med mig länge!

Caroline C om ritten till Gårdsbageriet i Idala.

En övernattning med guide

Ingår: Ca 3 tim 45 min ridning med guide, övernattning samt fika på den andra turen. Här krävs lite ridvana i 3 gångarter.

Efter incheckning så är det bara att hoppa i ridkläderna så väljer vi hästar och ger oss av på en härlig tur, ca 1 tim 45 min i sadeln. Efter en god natts sömn så tar vi en 2 timmars tur med fika efter er frukost.

Ni fixar själva kvällsmat och frukost i lägenhetens kök.

Tillval: Städning och sängkläder 450 kr var, extra natt 400 kr.

Kostnad vid två personer 2 350 Sek per person. För en person 3 850 SEK.

Två övernattningar med guide

Ingår: Ca 8 timmars ridning, 2 övernattningar, lunch dag 2, fika dag 3.

Vi börjar första eftermiddag/kvällen med en tur på ca 1 tim 45 min i sadeln. Nästa dag följer det med lunch i sadelväskorna och vi är iväg runt 2,5-3 timmar. På kvällen tar vi en tur (barbackaish om vi vill) till sjön för ett kvällsdopp. Sista dagen avslutar vi med en 2 timmars tur ink fikapaus. För rutinerade ryttare.

Ni ordnar själva med kvällsmat och frukost i lägenhetens kök eller så finns det flera trevliga matställen runt Veddige, Åsa och Varberg om ni vill lämna skogen.

Denna upplägg görs endast vid två personer.

Tillval: Städning och sängkläder 450 kr var, extra natt 400 kr.

Kostnad 4500 sek per person.

Övernatta och rida på egen hand

Detta är lite ridlägerkänsla! Vi rider ut första turen tillsammans så vi ser att du och hästen blir ett fint team ihop. Följande turer gör ni själva med samma häst utifrån skriftliga vägbeskrivningar. Detta upplägg kräver att ni är rutinerade ryttare.

Ni sätter själva ihop er vistelse här. Ni kanske vill rida två gånger per dag eller kanske vandra ett pass eller åka ut på lite sightseeing.

Tillval: Städning och sängkläder 450 kr var.

Kostnad vid två personer: Övernattning 900 kr första natten, 800 kr följande nätter. Första ridturen ca 1,5 tim med guide 1800 kr. Ritt på egen hand 700 kr per tillfälle.

Här finns hjälmar och regnrockar att låna. När ni bor över har ni tillgång till omklädnings skåp så ni slipper ha era ridkläder i lägenheten!

Kontakta oss för bokning. Uppge önskade datum samt namn och adress. Vi återkommer med svar inom ett dygn!