Kombinationen av djur, natur och lugn är fantastiskt för många barn!

Vi erbjuder en möjlighet att få gosa, borsta och rida i naturen för barn som behöver lugnet och där den traditionella ridskolan inte fungerar riktigt. Stenlid är en lugn plats att vara på, här är det bara naturens ljud som hörs.

Vårt upplägg börjar med ett telefonsamtal där ni berättar om er och ert önskemål. Behöver ni fler bilder än de som finns här under Bildstöd så får ni det!

Sedan fortsätter vi med att barnet, ihop med förälder eller assistent kommer ut och vi är med hästen tillsammans.

Utifrån era önskemål och behov så har vi mycket att välja på. Vi kan hämta hästen i hagen och borsta och mysa. Eller vill barnet upp på hästen direkt så kan den stå klar när ni kommer. Vid ridning så är det oftast barbacka på en fårfäll med handtag att hålla sig i. Vi tar en gemensam promenad i skogen där vi ser det vi ser och hör det vi vill. Många uppskattar några minuter med en specialgjord avslappningsövning när de sitter på hästen i skogen. Ibland tar vi några minuter i paddocken där vi gör olika övningar. Barnet får en känsla av att lära sig att rida lite och samtidigt får vi med motorik, självkänsla, självförtroende och ledarskap. Helt gratis! Vi avslutar efter avsittning eller med att ge hästen lite mat och sedan släppa ut den i hagen igen.

Jen har en bakgrund med både arbete på gruppboende och varit stödboende för autistiska. Hon har ett genuint intresse och förståelse för tydlighet. Även utbildad undersköterska med inriktning Funktion. Har gjort utbildningen Ridterapi steg 1 och 2.

Tiden per tillfälle är 30-45 min. Beroende på vad barnet orkar och vad vi gör.

Hjälm finns att låna. Barnet ska ha heltäckande skor som sitter fast på foten samt tights eller långbyxor.

Pris:

350kr per tillfälle.

Kommer du regelbundet så fakturerar vi månadsvis.

Mycket av vår utrustning till ridterapin kommer från Taur, www.taur.se.

————-

Bästa kramen på hela veckan! / L som älskar Skuggi


Detta är en av höjdpunkterna i veckan för både N och mig. Du fångar upp N så fint utifrån hennes dagsform och varje gång vi har varit hos dig så har hon vuxit lite mot innan. /Maria

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0