Kombinationen av djur, natur och lugn är fantastiskt för många barn!

Vi erbjuder en möjlighet att få gosa, borsta och rida i naturen för barn som behöver lugnet och där den traditionella ridskolan inte fungerar riktigt. Stenlid är en lugn plats att vara på, här är det bara naturens ljud som hörs.

Vårt upplägg börjar med att ni får hemskickat digitala bilder på hästen, gården och Jen för att förbereda barnet inför vårt första möte. Sedan fortsätter vi med att barnet, ihop med förälder eller assistent kommer ut och vi är med hästen tillsammans. Vi hämtar hästen i hagen och borstar och myser. Vill barnet sedan rida så finns det sadlar i olika storlekar för att det ska kännas tryggt och säkert. Vi tar en gemensam promenad i skogen där vi ser det vi ser och hör det vi vill. Vi avslutar med att ge hästen lite mat och sedan släpps den ut i hagen igen.

Jen har en bakgrund med både arbete på gruppboende och varit stödboende för autistiska. Hon har ett genuint intresse och förståelse för tydlighet. Även utbildad undersköterska med inriktning Funktion. Har gjort utbildningen Ridterapi steg 1 och 2.

Pris:

Mys och promenad på eller med hästen, ca 1 timme 300kr.

Borsta hästen för samvaro och motrik. Promenad för att stärka självförtroende och träna fokus. Bara känna hästens värme och päls och höra magens alla ljud.