Vi är nu glada att kunna presentera ett samarbete med AktivBalans i Lindome!

Johan Ardfors som ger behandlingarna skriver så här, AktivBalans arbetar med kroppens flöden, flöden som mäts med hjälp av meridian systemet i kroppen.
Alla kroppens inre organ har en yttre meridian. Att få alla inre organ att vara i balans kommer skapa mindre fysisk smärta och ett mentalt lugn.
Läkaren kallar det diagnos. AktivBalans säger obalans, stagnation i kroppens flöde.

Obalanser AktivBalans behandlar är tex
ADD och Ad/Hd
Ångest
Ätstörningar
Migrän
Låg självbild
Depression
Eksem
Psoriasis

Balansering sker med hjälp av bl.a.
Akupunktur nålar, Nia nål, Moxa (japansk örter) och Diodringar

Behandling startar liggandes på rygg på en massagebänk. För att kunna känna och läsa av din kropp är önskemålet att byxor, tröja och strumpor avtages innan du lägger dig på bänken. På bänken har du alltid en handduk över kroppen och härlig värme i britsen.

Vi pratar lite om dina symptom och utifrån vår dialog startar behandling.

Varje behandling är unik.
Varje behandling tar olika vägar i kroppen.
Vi söker alltid balans i kroppens flöde.

Du är varmt välkommen till
AktivBalans
”I balans utan smärta ”

Behandlingar ges på onsdagar kl 15-19 på Heljesvägen 6, Lindome. Tid bokas med Jen.

Kostnad 600kr för 60 min.

Jag, Jen har gått hos Johan i två år mer och ibland mindre regelbundet. Ja det låter länge men jag har fått ordning på min utmattning och flera smärtor i min kropp. Mitt jobb tar mycket psykisk energi och den behöver fyllas på ibland. Jobbet är även fysiskt och jag är inte alltid så rädd om mig…

Jag upplever Johan som en trygg person, han är inte jättepratig av sig. Han är bra på att känna in personer och han visar oss en stor respekt! Han brinner verkligen för att hjälpa människor att få må sitt bästa! I bland kan hans förklaringar kanske låta lite konstiga, fråga då vad han menar! Han har många olika sätt att kunna förklara på så ge dig inte förrän du förstår!!

Ett besök hos Johan går ungefär till så här:

Vi sitter ner vid köksbordet och väntar in vår tur. Ibland kan tiderna dras över lite så fem minuter efter din tid är fortfarande ok! Johan kommer ut och hälsar oss välkommen med vårt namn.

I rummet finns tre britsar (smala sängar) som har flyttbara väggar mellan sig så man inte ser varandra. Det är musik på i rummet hela tiden.

Han visar vilken brits du ska ha och där frågar han lite hur du mår eller om det är något särskilt du vill ha hjälp med. Men du behöver inte berätta allt om du inte vill.

Sedan önskas det att du tar av dig tröjor, byxor och sockar. Det finns krokar på väggen och en pall. Vill du att din vuxna person är med så kan denne sitta på pallen under behandlingen.

Så får du lägga dig på britsen. Han lägger sedan en jättestor handduk över dig. Under behandlingen så flyttar han lite på handduken där han behöver komma åt så du är hela tiden ”skyddad” eller vad vi ska kalla det.

Sedan känner Johan ofta på våra handleder, här kan han känna kroppens olika signaler. Ibland trycker han på olika punkter för att se vad kroppen vill berätta för honom genom hans fingrar.

När han väl har ”koll på läget” så har han olika grejer att ta till.

  • Det kan vara akupunkturnålar. De är supertunna och ibland känns det när de är på plats, då kroppen ibland reagerar. Andra gånger lkänns ingenting. (Jag har nålar på Stenlid som du kan få se.)
  • Han har små plåster med en liten liten nål i som kan sättas, Nianål heter den. Denna får sedan sitta kvar tills den ramlar av själv. Jag kallar den för plåstertagg. På mig har de ibland suttit några timmar till flera veckor.
  • Moxa är ett litet klet som han sätter på skinnet, sedan sticker han i en liten bit rökelse som han låter glöda. Detta brukar ge mig värme. Det handlar inte om att han ska bränna oss!!!
  • Dioringar är som jättestora fingerringar som han kan sätta på våra fingrar. De känns inte men hjälper oss ändå!

Och här brukar frågan/funderingen komma, gör det ont? Du som har träffat mig vet att jag inte ljuger. Så mitt svar är att de flesta nålar känns inte. Ibland kan det kännas vid själva sticket, ibland kan det komma efter en stund. Ibland kommer och går det. Känslor kan ploppa upp, ibland har jag jag velat skratta, nån gång har tårarna runnit. Detta är ok! Känslorna vill komma fram eller få hjälpa att ta sig ur kroppen. När jag kommit med kroppslig smärta så har det ibland gjort ont när han har rättat till det. Men det onda har bara varit precis under stunden.

Han är med oss ca 15-20 minuter och fixar med allt. Sedan får vi ligga kvar på britsen i ca 35-40 minuter. (Under denna tiden hjälper Johan nästa person, ni är tre inne samtidigt.) Ibland somnar vi, ibland ligger vi och tittar i taket. Känner du direkt att så kan jag bara inte ligga stilla så ta med hörlurar och lyssna på en ljudbok eller din egna musik. Även om vi har nålar på våra armar så kan vi oftast röra oss lite fast försiktigt så klart.

Sedan kommer Johan tillbaka och då tar han bort allt förutom ev. plåstertaggar, de får ju var kvar. Han känner efter så flödet är igång i kroppen igen. Ibland behövs något extra litet fix annars tackar han för sig och önskar han att ni ska komma tillbaka så säger han om hur många veckor. Då kontaktar ni mig så bokar vi en ny tid.

Efteråt kan du känna dig trött eller kanske jättepigg. Oavsett känsla så låt den bara få vara. Under de närmaste 24 timmarna jobbar nu kroppen på. Så du ska ta det lugnt, men har du skola så kan du gå men låt bli fotbollsträning eller vad det kan vara under dessa timmar. Kroppen behöver energin till att hitta sig själv.

Ibland önskar han att de vuxna också bokar in en behandling. Har du fler barn i familjen så är de givetvis välkomna också. Vi påverkas ofta av varandra.

Jag har en egen upplevelse med detta. Jag kom till Johan med ont i ryggen, för mig en ny ”ont” som jag inte haft tidigare. Han frågade om jag var i konflikt med någon. Nej svarade jag, allt flyter på. Är relationen med din dotter ok? Ja verkligen, fast ja just det. Det är mycket tjafs mellan mig och sonen nu. Jag bara orkar inte med detta tjafsande om allting. Men ta hit han så ska jag hjälpa honom säger Johan. Absolut, så nästa vecka fick sonen en behandling för hans ryggonda som har att göra med att han växer snabbt nu och som sonen säger, stöket i huvudet. Jag märkte skillnad hemma, tre veckor senare fick han en behandling till. Det blev lugnare här hemma och lite mer fokus även i skolan, och det onda i ryggen försvann.

Min dotter var där för sina onda knän. Efteråt sa hon att Mamma hur kunde det onda försvinna, han gjorde ju inte ens något med mina knän? Det är här snacket om Meridianer kommer in. Tänk dig att du har fyra olika snören som går igenom din kropp. Utmed varje snöre finns det olika organ som hjärta, njurar, lungor osv. Så ont i knät kan vara att på det snöret (meridianen) sitter ett organ som vill ha hjälp. Ibland kan det ha blivit ett stopp på vårt snöre som gör att de andra på snöret inte får energi/hjälp. Då kan Johan fixa stoppet så att snöret är som det ska igen.

Lite tips och trix:

Har du svårt för ljud, ta med hörlurar/peltor.

Har du svårt att bara ligga still, ta med hörlurar så du kan lyssna på en ljudbok eller din favoritmusik. Se på film är svårt då du ibland får grejer som gör att det är svårt att hålla mobilen länge.

Är du obeväm i att visa dig i trosor/kalsonger så ta ett par cykelbyxor/shorts under dina vanliga byxor.

Din vuxen /”chaufför” får gärna sitta med på pallen jämte dig om du vill, annars får de vänta vid köksbordet utanför. Du väljer!!  

Du som vuxen som är med, tänk på att det är barnets stund, precis som på Stenlid. Du är med som ett stöd. Johan kommer att känna vad som kroppen vill säga så du behöver inte berätta hela er historia, bara om det är något supersuper viktigt.

Finns det frågor efter att ni läst detta så hör av er till mig! Jag berättar gärna om mina upplevelser och svarar på övrigt så gott jag kan!