På Stenlid jobbar vi med en grund i NLP och Mental Träning.

Vad är NLP? Det står för Neuro Lingvistisk Programering och i dagligt tal säger vi att det är vårt inre språk och beteende. Vi upplever att det är en kraftfull terapiform som ger starka resultat. Vi har valt att jobba med ämnen som ”Jag vet inte vad jag vill göra”, ”Jag har ett mål och vet inte hur jag ska nå det” och coachande samtal genom frågor. Vår specialitet är rädsla ihop med hästar, du kanske har varit med om ett trauma med en häst eller bara är rädd samtidigt som du vill vara med dessa fantastiska djur.

Vad kan Mental Träning göra för mig? Likaväl som våra muskler i kroppen behöver träning för att kunna prestera bra så gör även hjärnan det. Vi börjar med avslappning för att öppna upp och sedan med hjälp av olika ljudfiler utifrån ditt behov. Du lyssnar på dessa ca 30 min om dagen under 21 dagar. Det kan gälla sömnsvårigheter, självkänsla, självförtroende eller relationen till mat.

Jen: Jag vill berätta lite om min bakgrund och mina tankar om NLP och hästar.

Jag var med i en bilolycka där jag backade över min son hemma på gårdsplanen. Det gick bra med sonen, han fick bara en bula i pannan. Men jag behövde hjälp och jag kom då i kontakt med NLP. Jag hade hört att det var en konkret och stark terapiform. Så jag bokade ett möte och på 3 timmar jobbade vi både igenom och bort olyckan, efter detta har jag aldrig haft några flaschbacks eller jobbiga minnen av olyckan. Jag fortsatte träffa coachen för att jobba med min relation och ekonomi. En dag så berättar hon att hon ska utbilda fler coacher, jag som gillar att hjälpa andra ville ju direkt vara med. Så under två intensiva år studerade jag både NLP och Mental träning.

Varför hästar? För några år sedan så hamnade jag ”i väggen”. Då hade jag precis ridit in Aradis och allt fungerade bra. När jag väl orkade ta mig upp i sadeln så blev jag så besviken på att inget funkade. Jag provade fler gånger och vissa dagar gick det bättre. Jag reflekterade över hur min dagsform var när jag red och jag insåg att det var det hon speglade. Hade jag en ”bra dag” så var vi ett team och hade jag en svagare dag så såg hon till att jag kom ut i skogen och framför allt att vi kom hem tillsammans. Hästar är väldigt ärliga och framför allt här och nu. Så med den insikten gillar jag kombinationen Häst och Terapi!

Jen har utbildat sig till:

  • Master NLP Practioner Master, certifierad inom ICNLP.
  • Uneståhl Mental Training®.
  • Lifecoach hos 4 Life Education.
  • Undersköterska med inriktning Funktion.
  • Ridterapi steg 1 och 2 hos Novalis.
  • Baskursen och Terapihästen hos Humlamaden.

Är du intresserad så skicka ett mejl så kontaktar jag dig för mer information.