Vill du komma ut och njuta av bokskogen, sjöar, fina stigar och härliga grusvägar?

Då hjälper vi dig gärna!

Vi vill att alla ska känna sig sedda och samtidigt att var och en ska få njuta av naturen, därför tar vi bara med max tre ekipage per tur. Känner du dig lite osäker på din ridvana så boka en egen tur med Jen så hjälper hon dig hela vägen.

”Det var länge sedan”, detta är en lugn tur för dig som har ridit förr men känner dig väldigt ringrostig eller kanske lite osäker. Vi gör iordning hästarna tillsammans och du får hjälp och instruktioner med det du glömt. Under ridningen så gör vi det du känner att du behöver, är det att bara få skritta och känna det underbara med hästen eller att damma av traven igen så gör vi det. Det är bara du och Jen på denna turen! Tid totalt ca 2 tim. Pris 850 kr

Förmiddagsturen” Här väljer vi runda efter väder och möjligheter. Här behöver du inte vara så van ryttare, behärskar du skritt och trav så har du möjlighet att följa med på en tur! Vi gör iordning hästarna tillsammans och du får hjälp att sadla och tränsa om du vill. Vi rider ca 50min. Denna tur görs endast under skolterminen på vardagar. Tid totalt ca 1 tim och 15 min. Pris 650 kr

På landet är kvarteret  lite större än i stan, i lugnt tempo tar det nästan 1 timme att ta sig runt vårt kvarter. Denna tur passar dig som är nybörjare eller bara vill ut och andas tillsammans med hästen. Hästen står klar när du kommer och du är med borstar och släpper ut i hagen efteråt. I denna turen får vi uppleva bokskogen, öppna fält, tallskog och en underbar natur. Tid totalt ca 1 tim och 15 min. Pris 750 kr (Vill du vara med och borsta och göra iordning hästen innan så räkna med 2 timmar och 850kr.)

Runt i Stättareds fina skogar. Här börjar vi med att ta in hästen från hagen och göra iordning den, sedan blir det ca 75 minuters ridning. Vi avslutar med att släppa ut i hagen efteråt. I denna turen upplever vi bokskog, härliga grusvägar som gjorda för lite fart och mysiga stigar. Denna passar dig med lite mer ridvana. Pris: 850 kr Max två deltagare.

”Yttervarvet” Här plockar vi ihop mysiga vägar och stigar så vi är ute i 2 timmar. Även på denna turen är du med och gör iordning hästen före och efteråt. Denna turen passar dig med ridvana och för att ritten ska bli av behöver ni vara 2 personer. Tid totalt 3 timmar. Pris 1 100kr.

Rida och äta lunch hos Gårdsbageriet i Idala.

Tänk dig en dag med 6 timmar tillsammans med en häst! Vi startar i stallet kl 9.00 med att hämta hästen i hagen, vi gör i ordning oss i lugn och ro. Sedan rider vi till Gårdsbageriet i Idala och äter en god lunch gjord på ekologiska råvaror i en mysig miljö. Mätta beger vi oss hemåt. Här får vi några rejäla backar där vi hoppar av hästarna och går tillsammans upp. Det är värt det, utsikten över Stora Hornsjön är fantastisk! Väl tillbaka släpper vi ut hästarna och avslutar med lite stretching så att även morgondagen blir en trevlig dag. Tid totalt ca 6,5 timmar. Pris 1 950 kr ink lunch. Denna tur görs med 2 personer.

En underbar ridtur med allt! Skritt, trav, tölt och galopp på skogsstigar och långa grusvägar på snälla och trevliga hästar. Välsmakande lunch i mysig miljö. En dag jag bär med mig länge!

Caroline C

~~~

I priset ingår moms, försäkring och lån av hjälm. Vid regn finns långa regnkappor att låna. Vi har alltid gårdens reflexvästar på oss under turen. Detta för att hjälpa våra medtrafikanter att se oss på håll.

MAX 3 ekipage per tur. Vi har inte töltgaranti på våra hästar, islänningarna töltar när ryttaren gör rätt. Ni får instruktioner under ritten och vill det sig inte så släpper vi det och travar på. På Stenlid är fokus mer på lugnet och naturen än gångarten. Vi har valt islandshästar för att de är trygga, coola och lagom stora. Vår viktgräns är ca 85 kilo.

Jack är en Irish Cob och följer med på de lugnare turerna och han har en viktgräns på 100 kilo.

Avbokning tidigare än 24 timmar före bokad tid är fritt, närmare än 24 så gäller full betalning.

Varmt välkomna att uppleva naturen med våra goa hästar!

    [