Kombinationen av djur, natur och lugn är fantastiskt för många barn!

Vi jobbar med Hästunderstödda aktiviteter.

Vi erbjuder en möjlighet att få gosa, borsta och rida i naturen för barn som behöver lugnet och där den traditionella ridskolan inte fungerar riktigt. Stenlid är en lugn plats att vara på, här är det bara naturens ljud som hörs.

Vårt upplägg börjar med ett telefonsamtal där ni berättar om er och ert önskemål. Behöver ni fler bilder än de som finns här under Bildstöd så får ni det!

Sedan fortsätter vi med att barnet, ihop med förälder eller assistent kommer ut och vi är med hästen tillsammans.

Utifrån era önskemål och behov så har vi mycket att välja på. Vi kan hämta hästen i hagen och borsta och mysa. Eller vill barnet upp på hästen direkt så kan den stå klar när ni kommer. Vid ridning så är det oftast barbacka på en fårfäll med handtag att hålla sig i. Vi tar en gemensam promenad i skogen där vi ser det vi ser och hör det vi vill. Många uppskattar några minuter med en specialgjord avslappningsövning när de sitter på hästen i skogen. Ibland tar vi några minuter i paddocken där vi gör olika övningar. Barnet får en känsla av att lära sig att rida lite och samtidigt får vi med motorik, självkänsla, självförtroende och ledarskap. Helt gratis! Vi avslutar efter avsittning eller med att ge hästen lite mat och sedan släppa ut den i hagen igen.

Vårt ledord är KRAVLÖSHET, här får man själv välja vad som ska hända. Ingen annan som styr och ställer. Vi ser att detta skapar stor skillnad!

Jen har en bakgrund med både arbete på gruppboende och varit stödboende för autistiska. Hon har ett genuint intresse och förståelse för tydlighet. Även utbildad undersköterska med inriktning Funktion. Har gjort utbildningen Ridterapi steg 1 och 2 på Novalis i Järna. Gör nu de fyra olika kurserna för att bli certifierad enligt Humlamadsmodellen. Certifierad Ridledare enligt Svenska Islandshästföreningen.

Tiden per tillfälle är 30-45 min. Beroende på vad barnet orkar och vad vi gör.

Hjälm finns att låna. Barnet ska ha heltäckande skor som sitter fast på foten samt tights eller långbyxor.

Pris:

425 kr per tillfälle.

Kommer du regelbundet så fakturerar vi månadsvis.

Sandra Wernbom har gjort sin kandidatexamen vid Högskolan i Skövde. Hon intervjuade flera vårdnadshavare till våra deltagare som grund i arbetet. Här kan du läsa mer om detta: http://his.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:1679840

I detta klippet kan du se Jen, Triton och en mamma till en deltagare berätta om vad vi gör. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/hastterapi-i-veddige-for-barn-och-unga-det-betyder-allt-for-min-dotter?fbclid=IwAR2NPYn-8nB66rmFStGYSEewEhNmcFqOUm7lNPDj3iyg0-YmhUEhL_H6GEE

Mycket av vår utrustning till ridterapin kommer från Taur, www.taur.se.

————-

Bästa kramen på hela veckan! / L som älskar Skuggi


Detta är en av höjdpunkterna i veckan för både N och mig. Du fångar upp N så fint utifrån hennes dagsform och varje gång vi har varit hos dig så har hon vuxit lite mot innan. /Maria